De Internationale Cacao Organisatie (ICCO) is een intergouvernementele organisatie die in 1973 werd opgericht onder auspiciën van de Verenigde Naties en opereert binnen het raamwerk van opeenvolgende Internationale Cacao-overeenkomsten.
"Fijne smaakcacao is cacao die wordt gekenmerkt door een complex sensorisch profiel, samengesteld uit goed uitgebalanceerde basiskenmerken met aromatische en smaaktonen; de complementaire kenmerken kunnen duidelijk worden waargenomen en geïdentificeerd in de expressie van de aroma's en smaken; het is het resultaat van de interactie tussen (a) een bepaalde genetische samenstelling, (b) gunstige groeiomstandigheden in een bepaalde omgeving/terroir, (c) specifieke plantagebeheertechnieken, (d) specifieke oogst- en naoogstpraktijken en (e) stabiele chemische en fysische samenstelling, en integriteit van de boon.”
DefinitionDe Fine Chocolate Industry Association (FCIA) is de enige organisatie die zich 100% richt op de ondersteuning van professionals in de fijne chocoladebranche.
"Chocolade is een levensmiddel gemaakt met geroosterde en geraffineerde cacaobonen met suiker en andere ingrediënten. In alle gevallen moet chocolade het vet van de cacao bevatten, ook wel cacaoboter genoemd. Als het bijvoorbeeld cacaopoeder bevat, maar geen cacaoboter ", het mag geen chocolade heten, maar met chocoladesmaak. Als het alleen cacaomassa bevat, maar geen suiker, zou het 100% cacao moeten heten in plaats van chocolade. Er zijn veel soorten chocolade en het kan vast of vloeibaar zijn, maar allemaal van hen delen een gemeenschappelijk principe: ze moeten het vet van de cacaoboon bevatten."
Definition